БЦ Профспілка освіти
Середа, 17.04.2024, 00:45
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2009 » Вересень » 16 » Відбулася зустріч представників Федерації профспілок України з Прем’єр-міністром України
Відбулася зустріч представників Федерації профспілок України з Прем’єр-міністром України
11:19

ДІАЛОГ “ПРОФСПІЛКИ – УРЯД”  ТРИВАЄ



У Києві 3 вересня 2009 року відбулася зустріч представників Федерації профспілок України з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко. У нараді також узяли участь представники організацій роботодавців і керівники ключових міністерств.

Профспілки працівників бюджетної сфери представляв голова Всеукраїнської профспілки освітян Леонід Сачков. У своєму виступі він звернув увагу Уряду на нагальну необхідність розв’язання двох проблем наступного бюджетного року, які мають доленосне значення для бюджетних галузей.

По-перше, зауважив він, показники видаткової частини Держбюджету-2010 повинні мати позитивну динаміку. Неприпустимо їх зменшення порівняно з відповідними показниками Держбюджету-2009.

По друге, зазначив Л.С. Сачков, виключної уваги вимагає механізм оплати праці в системі Єдиної тарифної сітки (ЄТС), особливо з урахуванням того, що з грудня 2008 року заробітну плату працівників бюджетних галузей було “заморожено”.
А це викликає значне соціальне напруження і гостру негативну реакцію в трудових колективах працівників освіти, охорони здоров’я, культури, держустанов, соціальної сфери. Тому необхідно передбачити такий механізм оплати праці, за яким мінімальна зарплата була б основою для внесення змін у позитивний бік по всій вертикалі ЕТС. Подальше “замороження” заробітної плати на фоні галопуючого росту цін на товари і послуги, різкого падіння курсу гривні абсолютно неприпустиме.

Голова Уряду погодилася з необхідністю збереження позитивної динаміки як при формуванні Держбюджету-2010, так і при коригуванні базових показників ЄТС, запропонувавши соціальним партнерам конструктивно підійти до підготовки проекту Держбюджету і з консолідованою позицією вийти на засідання Тристоронньої соціально-економічної ради. Вона запевнила, що Уряд прийме рішення про схвалення проекту Держбюджету з урахуванням позиції соціальних партнерів.

                                                                                                                                                Служба зв’язків галузевої Профспілки
                                                                                                                                                                         з громадськістю та ЗМІ

 

Переглядів: 594 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz