Субота, 20.04.2024, 16:10

Головна » 2010 » Жовтень » 21 » Відбулася зустріч у Кабінеті Міністрів
Відбулася зустріч у Кабінеті Міністрів
    21 жовтня 2010 р. робоча група у складі Леоніда Сачкова – голови Профспілки працівників освіти і науки України, його заступника Георгія Труханова, Катерини Волкової – голови Кримської республіканської організації Профспілки, голів обласних організації Профспілки: Донецької – Асі Горшкової, Львівської – Марії Яцейко, Київської – Анатолія Цикалюка зустрілася з Першим віце-прем’єр-міністром України Андрієм Клюєвим та представниками урядової сторони: Міністром освіти і науки України Дмитром Табачником та його заступником Петром Куліковим, заступниками Міністрів: фінансів – Сергієм Рибаком, праці та соціальної політики – Володимиром Матвійчуком, начальниками Управлінь Секретаріату Кабінету Міністрів України: гуманітарної політики – Олексієм Дніпровим, соціальної політики та праці – Анатолієм Красильщиковим.
    Керівник робочої групи Л.С.Сачков виклав бачення профспілковою стороною кроків, необхідних для розв’язання проблеми: запровадження норми щодо визначення розмірів окладів (ставок заробітної плати) працівників галузі за всіма розрядами ЄТС, виходячи із законодавчо затвердженої мінімальної заробітної плати; поширення виплати 20-відсоткової надбавки на всі категорії педагогічних працівників; виконання Указу Президента України від 30.09.2010 р. №926/2010; передбачення відповідних коштів у Державному бюджеті на 2011рік.
    Перший віце-прем’єр-міністр з розумінням поставився до вимог, які виклала робоча група, зауваживши, що Указ Президента України має бути виконаним.
Сторони домовилися підписати відповідний протокол. Також досягнуто домовленість про наступну зустріч – після того, як будуть визначені конкретні показники проекту Держбюджету-2011.
    Члени бюро президії ЦК Профспілки з урахуванням пропозицій членів робочої групи ухвалили рішення про необхідність подальшого соціального діалогу і про недоцільність проведення 26.10. 2011 р. всеукраїнської акції протесту.
    Рішення бюро буде винесено на розгляд президії ЦК Профспілки 25.10.2010 р.

Служба зв’язків галузевої Профспілки
з громадськістю та ЗМІ