БЦ Профспілка освіти
Четвер, 25.04.2024, 02:04
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2010 » Листопад » 18 » VII з'їзд Профспілки працівників освіти і науки України – конструктивно і виважено
VII з'їзд Профспілки працівників освіти і науки України – конструктивно і виважено
13:54

     17 листопада у Будинку спілок відбувся черговий VII з'їзд Профспілки працівників освіти і науки України, який ознаменував завершення звітно-виборчої кампанії, що протягом року проходила у всіх ланках галузевої Профспілки.
     У роботі з’їзду взяли участь Міністр праці та соціальної політики В.І. Надрага, Міністр освіти і науки України Д.В. Табачник, заступник голови Федерації профспілок України Ю.М. Кулик, Національний координатор МОП в Україні В.І. Костриця, представники Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, Академії педагогічних наук України, міжнародних і зарубіжних освітянських профспілкових організацій – Інтернаціоналу Освіти, Міжнародного об'єднання профспілок працівників освіти і науки, Білорусі, Болгарії, Вірменії, Грузії, Молдови, Польщі, Росії, Франції.
     В складі делегації Київської області - голова ради Профспілки Валентин Чепурченко взяв участь у роботі з'їзду.
     Після обрання робочих органів та надання їм повноважень, делегати заслухали звіт голови Профспілки Л.С. Сачкова про роботу за 2005 – 2010 роки.
     Головними меседжами доповіді стали основні здобутки та проблеми, над якими працював ЦК Профспілки протягом звітного періоду – організаційне збереження профспілки, питання оплати праці, якість підготовки молодих педагогічних кадрів, постійний контроль за охороною праці. Велику увагу також було приділено соціальному партнерстві з владою, а також необхідності ґрунтовної підтримка галузі на державному рівні та підняття престижну професії учителя. З’їзд також розглянув доповідь контрольно-ревізійної та статутної комісій.
     Виступаючи перед делегатами Міністр праці та соціальної політики В.І. Надрага закликав до проведення подальшого спільного діалогу щодо поліпшення оплати праці педагогам та наголосив на зобов’язаннях, які взяло на себе Міністерство, незважаючи на фінансову кризу.
     Заступник Голови ФПУ Ю.М. Кулик у своєму виступі зробив акцент на позитивних змінах, що сьогодні відбуваються в розвитку соціального діалогу. Це – укладення Генеральної угоди між профспілкам, Урядом, роботодавцями, де чітко задекларовано право бюджетних галузей, зокрема, й освітян, відстоювати гідний рівень заробітної плати, а також зазначив, що необхідно продовжувати соціальний діалог з владою та МВФ. Він сказав, що така співпраця вже має свої позитивні результати – пенсійний вік для жінок найближчим часом не буде підвищуватися.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 495 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz