Четвер, 25.04.2024, 03:27

Головна » 2012 » Січень » 25 » Вітаємо з Тетяниним Днем!
Вітаємо з Тетяниним Днем!
     Це свято запроваджене на честь Великомучениці Тетяни, дочки заможного римлянина, яка прийняла смерть за християнську віру та доброчинність. Прадавній переказ свідчить, що Свята Тетяна жила в Римі на рубежі другого і третього століть, за часів жорстоких гонінь на християн. Її батько, знатний римлянин, таємно сповідав віру в Ісуса і виховав свою дочку в християнському дусі. Вона присвятила себе служінню Богові і загинула від рук язичників.

Як же вийшло, що християнська Свята Тетяна стала покровителькою студентів? Історія говорить, що саме у Тетянин день імператриця Єлизавета підписала наказ про заснування Московського університету і з того часу 25 січня став офіційно університетським днем, а Свята Тетяна — покровителькою вищої школи.

Традиційно Тетянин день широко святкує студентство. Для всієї студентської братії це чудова нагода відволіктися від навчання і поринути у веселощі, радісні святкування і пустощі. Неофіційним студентським святом цей день став ще у середині ХІХ сторіччя, тим більш, що у цей час закінчувалися іспити і з нього починалися студентські канікули, власне це і відзначали студенти.

Щиро вітаємо усіх, хто є і був студентом з Тетяниним Днем!

Прийми, Тетяна, поклоніння,
Нам покровителькою будь,
Благослови нас на навчання
І освіти навчальний путь.
Переглядів: 544 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
«  Січень 2012  »