Четвер, 18.04.2024, 22:17

Головна » 2015 » Березень » 2 » Внесено пропозиції профільному комітету ВРУ щодо розширення змін до Бюджетного кодексу

ЦК Профспілки підтримав законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», реєстраційний № 2209, яким передбачається удосконалення міжбюджетних відносин, зокрема щодо фінансування загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності, використання видатків освітньої субвенції на підготовку робітничих кадрів, спрощення процедури розподілу та перерозподілу обсягів освітньої та робітничої субвенцій, їх перерахування як щодекадно так і двічі на місяць, можливості фінансування дошкільних навчальних закладів у 2015 році з сільських, селищних бюджетів тощо.

Разом з тим внесено пропозиції щодо необхідності законодавчого врегулювання питання використання освітньої субвенції на фінансування міжшкільних навчально-виробничих комбінатів, інших навчально-виховних комплексів та об'єднань, які забезпечують надання загальної середньої освіти, розмежування видатків місцевих бюджетів на фінансування логопедичних пунктів, методичних кабінетів, психолого-медико-педагогічних консультацій, централізованих бухгалтерій, груп з централізованого господарського обслуговування, інших установ освіти, що сприяють забезпеченню діяльності закладів освіти, а також використання частини нерозподілених видатків освітньої субвенції та субвенції на підготовку робітничих кадрів на оновлення матеріально-технічної бази загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів.

За матеріалами Управління соціально-економічного захисту

Переглядів: 368 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |