БЦ Профспілка освіти
Четвер, 28.03.2024, 23:56
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2017 » Серпень » 19 » Всеукраїнська серпнева конференція педагогічних працівників
Всеукраїнська серпнева конференція педагогічних працівників
12:27

   18 серпня 2017 року Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася Всеукраїнська серпнева конференція педагогічних працівників.

   У роботі заходу взяли участь Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, педагоги, науковці, представники профспілок з областей країни, фахівці профільних установ, ЗМІ.

   Під час конференції обговорювалися питання реформи середньої освіти – Нова Українська Школа та Державний стандарт початкової загальної освіти.

   Прем’єр-міністра Володимир Гройсман розпочав свій виступ зі слів вдячності кожному вчителю, який працює в таких непростих умовах, вкладаючи у дітей не лише свої знання, але й серце і душу.Він наголосив, що наступний – 2018 рік стане роком розвитку якісної освіти в Україні – за рахунок створення опорних шкіл, переоснащення навчальних закладів і забезпечення їх матеріальних потреб, перегляду освітніх програм та продовження політики збільшення заробітних плат українським вчителям.

 

 

За словами Прем’єр-міністра питання освіти є справжнім пріоритетом для країни. Сучасна освіта потребує реформування, адже змінилися вимоги до навчання, до знань і до компетентностей.

«Наше завдання – надати рівний доступ усім до освітніх послуг», – наголосив Володимир Гройсман. Також він зазначив, що потрібно побудувати якісну систему освіти, яка базуватиметься на декількох позиціях. Перша – вчитель має бути вмотивований, тобто при формуванні бюджету на 2018 рік підвищення зарплати освітянам залишається незмінним пріоритетом. Наступні позиції стосуються формування потужної матеріально-технічної бази освітніх закладів, розробки нових навчальних програм, придбання шкільних автобусів.

«Це тільки початок повноцінної модернізації освіти. Дійсно, ми з вами стоїмо на порозі реформ, але в змінах можливо опиратися тільки на професіоналізм українського освітнього середовища, тому нові програми навчання, нові вимоги – це є ще одна складова нової якісної української освіти», – наголосив Прем’єр-міністр. Він також зазначив, що відсутність змін «буде дуже дорого коштувати». І якщо реформа почне працювати в школах цього року, то перші плоди будуть отримані тільки через 12 років.

Насамкінець Володимир Гройсман висловив переконання, що 2018 рік буде роком розвитку якісної української освіти.

Далі роботу серпневої наради продовжила Міністр освіти Лілія Гриневич. Вона презентувала Державний стандарт початкової загальної освіти та розповіла про особливості Нової Української Школи.

Зокрема, за основу концепції НУШ було взято педагогіку партнерства: співпраця між учителем, учнем і батьками, які мають стати рівноправними учасниками освітнього процесу.

За словами Лілії Гриневич зміниться зміст і результати навчання та методика викладання. Нова школа буде співпрацювати з позашкільними закладами освіти, враховувати індивідуальні здібності дитини. Учителі зможуть готувати власні авторські навчальні програми, обирати підручники, методи, стратегії, засоби навчання.

На секційних засіданнях Всеукраїнської серпневої конференції освітян було презентовано оновлені навчальні програми для 5-9 класів, обговорено стан підготовки навчальних закладів до 2017-2018 навчального року, фінансування ЗНЗ за новою формулою розподілу освітньої субвенції, питання інклюзивної освіти у школах, управління освітою в умовах децентралізації.

 

За матеріалами Прес-служби  Профспілки працівників освіти і науки України

Переглядів: 709 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz