БЦ Профспілка освіти
Субота, 27.04.2024, 08:08
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2021 » Жовтень » 1 » Всі слова найтепліші вам сьогодні належать по праву, І вдячність від учнів ясніє сьогодні для вас!
Всі слова найтепліші вам сьогодні належать по праву, І вдячність від учнів ясніє сьогодні для вас!
17:20

Щороку в першу неділю жовтня Україна віншує працівників освітньої галузі, традиційно відзначаючи День працівників освіти, знаний у народі як День учителя.

Сьогодні освітянська родина об’єднує педагогів закладів загальної середньої, дошкільної і позашкільної освіти, професійно-технічної, фахової передвищої і вищої освіти, бібліотекарів, технічних і медичних працівників, кухарів, тренерів – усіх, хто самовіддано і з любов’ю служить обраній справі.

01 жовтня 2021 року, у переддень свята, освітян Білоцерківської міської територіальної громади найщирішими словами поваги і вдячності своїх учителів, вихователів, викладачів, майстрів вітали вихованці та учні, студенти й аспіранти.

Цього дня ряд педагогів освітніх закладів Білої Церкви зібралися у затишному залі Будинку урочистих подій.

За дорученням міського голови Геннадія Дикого зі словами привітань до присутніх звернулася його заступник Катерина Возненко: «Мені надзвичайно приємно сьогодні вітати вас та віддавати вам шану. Ваша професія – це щоденна праця, і вона є безцінною. Адже те, чому ви навчаєте дітей – проноситься із ними скрізь роки. І вже сьогодні ми можемо спостерігати прекрасні результати вашої невтомної роботи. Це вчені, лікарі та просто чудові люди. Вчитель завжди дасть мудру пораду і підтримає у скрутну хвилину. Бажаю щоб ваші учні завжди могли звернутися до вас, і підтримати вас!»

Заступник міського голови вручила кращим педагогам міську премію «За заслуги в галузі освіти». Премія присуджується Білоцерківською міською радою за видатні досягнення у вихованні, навчанні, професійній, науковій підготовці учнівської молоді, за видатні досягнення в науковому та методичному забезпеченні закладів освіти, в управлінні закладами та установами освіти.

Тож у номінації «Кращий педагогічний працівник навчального закладу» лауреатом стала Огородник Людмила Володимирівна - учитель-дефектолог Білоцерківської спеціальної школи № 19 Білоцерківської міської ради Київської області. У номінації «Кращий керівник навчального закладу» перемогу здобув Гавриш Анатолій Володимирович - заступник директора з навчально-виховної роботи Білоцерківського опорного ліцею-гімназії № 20 Білоцерківської міської ради Київської області. У номінації «Кращий вихователь дошкільного навчального закладу» звання лауреата премії удостоєна Бусленко Валентина Григорівна -  вихователь-методист дошкільного навчального закладу (центру розвитку дитини) № 12 «Джерельце» Білоцерківської міської ради Київської області.

До «Книги пошани» – своєрідного освітянського літопису – занесено імена педагогів, котрі зробили значний особистий внесок у розвиток галузі, виховали не одне покоління юних білоцерківців, а саме: Коржова Людмила Олексіївна - учитель зарубіжної літератури, російської мови та літератури Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова Білоцерківської міської ради Київської області; Черепанова Людмила Василівна - учитель англійської мови Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 11 Білоцерківської міської ради Київської області; Клуббе Ольга Панасівна - завідувач інформаційно-бібліотечним центром Білоцерківської спеціалізованої природничо-математичної школи І-ІІІ ступенів № 16 імені Кириленка Білоцерківської міської ради Київської області. Також вони були  удостоєні нагрудними знаками «Орден «За розбудову України в галузі освіти».

Також низку педагогів було нагороджено грамотами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради за вагомі особисті заслуги, здобутки у професійній та громадській діяльності, високі моральні якості та у зв’язку з відзначенням Дня працівників освіти.

Працівників освітньої сфери також привітав начальник управління освіти та науки міської ради Юрій Петрик, який зазначив, що місія освітньої галузі Білоцерківської громади залишається незмінною: це здорова, щаслива й успішна дитина та висококваліфікований педагог, шанований громадою і владою.

Він вручив ряду найкращих вчителів подяки Міністерства освіти і науки України.

У ході заходу до гостей свята зі словами привітань звернувся Народний депутат України Микола Бабенко, який вручив грамоти та цінні подарунки трьом освітянам міста.

Із творчими дарунками для присутніх цього дня виступали: народний художній колектив вокальний ансамбль «Співограй», викладачі Білоцерківської школи мистецтв №5, народний чоловічий вокальний ансамбль «Росичі» імені заслуженого діяча мистецтв України Сергія Томащука Білоцерківської школи мистецтв №5, вокальний гурт «F’Art»  Білоцерківської школи мистецтв №5, переможниця телепроєкту «Україна має талант – діти», Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Чорноморські ігри – 2017», фіналістка телепроєкту «Голос-діти» Вероніка Морська.

Шановні освітяни, висловлюємо Вам сердечну вдячність за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей і рідного краю.

Для довідки: Усі 30 років незалежності України Біла Церква утримуєте лідерство освітньої галузі на Київщині та берете активну участь у низці державних освітніх реформ. Педагоги нашої громади, зазвичай, не чекаючи наказів «зверху», самотужки реалізують різноманітні інноваційні проєкти, таким чином реформуючи галузь, реалізовуючи різні напрями осучаснення закладу освіти – інформаційно-комунікаційні технології, інклюзивне й дистанційне навчання, соціальне партнерство, участь у грантових проєктах, медіаосвіта, STEM-освіта, НУШ, фандрайзингова діяльність, міжнародна співпраця, сертифікація педагогічних працівників тощо.

В освітній галузі Білоцерківської міської територіальної громади працює близько 4200 педагогічних працівників, 17 з яких мають звання заслуженого вчителя або працівника освіти України, 165 відмінників освіти України, 4 педагоги – переможці та лауреати (ІІІ місце) всеукраїнського конкурсу «Учитель року». Педагоги Білої Церкви за 15 років існування ЗНО підготували 53 двохсотбальники! Лідером є Ліцей-МАН, серед випускників якого 12 мають 200 балів, високий результат підготовки також демонструють БЗШ № 18, у якої 9 двохсотбальників, та БНВО «Білоцерківська Перша гімназія» із 7 учнями з високим результатом.

Проте фундаментом освітньої галузі громади є дошкілля, професія яких вимагає не лише покликання, а й особливо глибокої самовіддачі, значного терпіння та нескінченної любові до своєї справи. Понад майже 7 тисяч  дітей віком від 1 до 6 років мають реальні можливості розвивати свої розумові здібності, творчий потенціал, індивідуальні схильності в системі закладів дошкільної освіти Білоцерківської громади.

Дошкілля дає змогу батькам у виборі типу, виду, режиму роботи закладу, інноваційних підходів до змісту та методів виховання, отримання додаткових освітніх послуг з фізичного, соціально-особистісного, пізнавально-мовленєвого, художньо-естетичного змістових напрямів дошкільної освіти.

Традиційними для громади стали турніри серед дошкільнят «Цікаві шашки» та «Мудрі шахи», програми для навчання яких створили педагоги білоцерківських закладів дошкільної освіти.

  Щорічний Фестиваль дитячої творчості «Веселі нотки» серед дітей дошкільного віку сприяє розвитку їхньої творчої обдарованості, популяризації авторської дитячої пісні. Батьки також позитивно відгукуються на впровадження в закладах новітніх технологій та інновацій в роботі з дітьми:  розвивального читання Людмили Шелестової «Вчимося читати» – пізнання світу через картини художників «Світ у картинах художників», методики М.Зайцева навчання читанню та лічбі дітей дошкільного віку, яке органічно поєднується з розумовим, естетичним та емоційним розвитком дитини, технології ефективного засвоєння інформації «Мномотехніка» та програми «Комп’ютерна грамота для дошкільнят», педагогічних ідей Софії Русової щодо впровадження національних ідей в роботі з дітьми, педагогічної системи саморозвитку Марії Монтессорі,  програми Всеукраїнського фонду «Крок за кроком», концепцію Карла Орфа «Всесвіт музичних звуків», медико-педагогічної технології «Піснезнайка», курсу «Дошкільникам про освіту сталого розвитку»,  педагогічної спадщини Василя Сухомлинського та інших.

Упевнені й досить успішні кроки дошкілля робить у напрямі організації інклюзивного простору, який створено вже у 12 закладах:  ДНЗ № 1, 8, 12, 14, 21, 25, 27, 29, 31, 32, 34, 35 для дітей з особливими освітніми потребами.

Окрасою освіти Білоцерківської громади є позашкілля, у барвистий вінок талантів якого вплітаються кілька сотень гуртків художньо-естетичного, вокального, хореографічного, технічного, екологічного, спортивного, гуманітарного, туристського, військово-патріотичного,  дослідницько-експериментального та інших напрямів.

Перлиною позашкілля нашої громади є Центр позашкільної освіти та профорієнтаційного самовизначення учнівської молоді «Соняшник», який пишається своїми творчими колективами, котрі з гідністю носять звання «Народний художній колектив» та «Зразковий художній колектив», а це народні художні колективи «Вокальний ансамбль «Спiвограй» та студія петриківського розпису «Азалія», зразкові колективи музей народного побуту «Світлиця», «Студія образотворчого мистецтва «Берестяночка», «Ляльковий театр «Фантазія». Діти Білоцерківської громади мають можливість причащатися прадавньою красою народного мистецтва, вчаться творити диво власними руками юні умільці у творчих майстернях, бісероплетіння, петриківського розпису, в’язання, художнього різьблення по дереву, мініатюри на бересті, художнього конструювання. Щороку збільшується кількість охочих  займатись у школі лінгвістики,  комп’ютерної грамоти, перукарської майстерності, ресторанного обслуговування, слюсарної справи, азбуки бізнесу і підприємництва та інших. Довузівську підготовку здійснюють у закладі творча майстерня журналістики, студія образотворчого мистецтва, студія театрального мистецтва, гурток хореографії. Вісімдесят дошкільнят охоче навчаються в школі раннього розвитку дітей «Щедрик», де відвідують заняття з розвитку мовлення, мислення, англійської мови, образотворчого мистецтва, музичної культури, хореографії.

Часто дорослі переживають за свої маленьких чад, які проводять багато часу в гаджетах, замість прогулянок на свіжому повітрі, знайомством із фауною і флорою Білоцерківщини. Утім вивчення природи, занурення до загадкового світу її елементів та пошук шляхів вирішення екологічних питань – і ці завданнями творчо розв’язує Центр еколого-натуралістичної творчості. На базі гуртків ЦЕНТ зростають юні екологи, природознавці, які також розвивають почуття прекрасного у живопису, декоративному мистецтві, художньому слові. Діти на заняттях вчаться у ігровій формі сортувати сміття, доглядати за домашніми тваринами, свідомо ставитися до тих, кого вони приручають! Юні екотуристи відшукують цікавинки Білоцерківщини, а екожурналісти-початківці пробують свої сили, друкуючи про це статті у місцевих ЗМІ. Вихованці Центру – неодноразові переможці конкурсів міжнародного та всеукраїнського рівнів. Заклад готується до свого 45-річчя, щодня створюючи нові сторінки своєї натуралістичної діяльності. Серед недавніх потужних досягнень – виграний грантовий проєкт на створення у закладі «Живого куточку» особливого формату (у тому числі з інклюзивною складовою!), що дозволить дітям безпечно для здоров’я контактувати із тваринами.

Мріяти літати, створювати новітні технологічні апарати, які допоможуть людству, а ще розвивати фантазію та водночас уміння глибоко аналізувати – ось такі важливі для розвитку інтелекту дитини завдання стоять перед педагогами Центру науково-технічної творчості. Серед напрямів діяльності – науково-технічний, авіамодельний, автомодельний, картинг, технічний дизайн, початкове технічне моделювання, оригамі, бісероплетіння, конструювання та моделювання одягу. Вихованці віком від 5 до 18 років мають можливість проявити себе як у теорії дослідницької, технічно-конструкторської роботи, так і практичної – художньої, декоративно-прикладної та інших видів діяльності.

Можна відзначити, що для спортивного виховання, зміцнення фізичної сили, волі та духу юних білоцерківців важливе значення має Дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий  клуб у складі Білоцерківської гімназії №15.

Змагання, гра, прагнення першим досягти переможного місця – саме це потрібно для розкриття юнацького потенціалу Білоцерківщини. Повною мірою така можливість розкрити себе є проявляється під час військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), а також на заняттях Центру військово-патріотичного виховання і допризовної підготовки у складі БНВО «Звитяга».

Свої наукові здібності шкільна молодь проявляє у творчій діяльності на заняттях Малої академії наук, що за допомогою спеціалістів, викладачів реалізується на базі БНВО «Ліцей – МАН».

Спортивні нахили і таланти діти громади реалізовують у дитячо-юнацьких спортивних школах системи освіти, маючи можливість відвідувати різноманітні секції та гуртки. Як бачимо, кожен заклад позашкілля на Білоцерківщині – це чудовий «острів можливостей»! Тут діти опиняються у потоці власних творчих прагнень та знань педагогів, котрі мудро регулює виховний і пізнавальний процес.

 

 

Переглядів: 240 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz