БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 19.04.2024, 16:42
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2015 » Травень » 12 » Заходи з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Заходи з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
13:51

09 травня в м.Біла Церква з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулася урочиста хода учнівської і студентської молоді «Нащадки переможців»,  мітинг та покладання квітів до Вічного Вогню.

В ході мітингу від імені міської влади зі святом Великої  Перемоги присутніх привітав міський голова В.Савчук, який висловив особливі слова вдячності ветеранам Другої світової війни, працівникам тилу, за подвиг, який вони здійснили захищаючи Батьківщину від німецько-фашистських загарбників, відмітив, що без них неможливою була б Перемога.

Своїм героїзмом український народ довів, що в світі немає такої сили, що може його здолати.

Відмітив, що українці внесли значний внесок  у здобуття Великої Перемоги, адже тисячі українських воїнів гідно захищали Батьківщину, більш як дві тисячі з них були удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу. Серед них є воїни-білоцерківці, зокрема і легендарна снайпер  - Л.Павличенко.

Міський голова наголосив, що сьогодні в Білій Церкві проживає 236 учасників бойових дій Другої світової війни і  вони є прикладом патріотизму для  підростаючого покоління та  тих воїнів, які сьогодні захищають територіальну цілісність України .

Міський голова В.Савчук висловив ветеранам слова вдячності за їхній героїзм та мужність, побажав здоров’я , довгих років життя та мирного неба.

Свої вітання з нагоди 70-ї річниці Перемоги висловили голова Білоцерківської  районної державної адміністрації В.Маршалок, аташе з питань оборони Посольства Чеської Республіки в Україні, полковник П.Келбл, повітряний аташе з питань оборони Посольства Словацької Республіки в Україні, полковник Р.Коллар, які побажали міцного здоров’я та мирного неба над головою усім білоцерківцям.

Перед учасниками мітингу також виступили учасник бойових дій в роки Другої світової війни М.Ващенко,  учасник руху Опору на території Бельгії в роки Другої світової війни І.Чайка.

Від імені молоді міста шану воїнам Перемоги висловили студент національного технічного університету України «Київський  політехнічний інститут» В.Світайло та учень міської гімназії №2 С.Петришин.

В ході заходу присутні хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих у роки Другої світової війни.

Переглядів: 365 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz