БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 19.04.2024, 03:00
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2018 » Жовтень » 12 » Засідання ради міської організації Профспілки
Засідання ради міської організації Профспілки
12:27

   10 жовтня 2018 року в БСПМШ № 16 відбулось засідання ради профспілки у форматі звіту за роботу з жовтня 2017 року по жовтень 2018 року міської організації Профспілки з Порядком денним:

 

  1.    1. Звіт про роботу Білоцерківської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України з жовтня 2017 року  по жовтень 2018 року.

Чепурченко В.П. – голова міської Профспілки

   2.    Фінансування галузі освіти міста до грудня 2018 року.

Петрик Ю.Ф. – начальник управління освіти

   3. Резолюція загальних зборів голів первинних профспілкових організацій закладів освіти міста.

Повстянко О.В. – член президії

   4.    Організація роботи з охорони праці в навчальному закладі.

Кердей І.Д. – заступник директора СПМШ № 16

 

 

ЗВІТ ПРО РОБОТУ  БІЛОЦЕРКІВСЬКОЇ  МІСЬКОЇ  ОРГАНІЗАЦІЇ  ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ  ОСВІТИ  І  НАУКИ  УКРАЇНИ

2018 рік

 

Сьогодення вимагає від профспілки професіоналізму, в першу чергу в питанні організаційної роботи, кінцева мета якої донести інформацію про її діяльність до кожного працівника. А також реалізації положень Концепції розвитку профспілкового руху в Україні, схваленої Федерацією профспілок України, в частині удосконалення структури та організаційної роботи, зміцнення профспілкової солідарності та єдності.  

Міською організацією Профспілки створені для цього всі належні умови. А саме, потужну законодавчу і юридичну базу даних, сайт, якими можуть скористатись всі бажаючі і отримати консультації міської ради Профспілки, кваліфіковану допомогу з правових питань. В її складі є структура Національної служби примирення і посередництва.

 

            Мітинги, масові акції протесту 

Безумовно, на чільному мі­сці в роботі міської ради були і є дії щодо захисту трудових, соціально-економіч­них, професійних прав та ін­тересів працівників галузі. Пропозиції що­до соціально спрямованих законопроектів, змін і допов­нень до чинних законів було надіслано на адресу Кабінету Міністрів України, народних депутатів України, профільного комітету Верхо­вної Ради України, Федерації Профспілок України, Центрального Комітету Профспілки працівників освіти і науки України. Процедурний порядок вирішення трудових спорів бу­ло підкріплено масовими ак­ціями, в яких брали активну участь білоцерківські освітяни.

За звітний період проведено Всеукраїнську акцію протесту та мітинги, уча­сниками яких були понад десять ти­сяч педагогічних працівників, організовано участь у двох загальнонаціональних пікету­ваннях Кабінету Міністрів і Верховної Ради України. У цих заходах найбільш активну участь приймали працівники  профспілко­вих організацій дошкільних закладів освіти міста.

Усі масові акції було підтри­мано листами, зверненнями міської ради профспілки до Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, народних депу­татів, органів влади області і міста. Зокрема, в листопаді 2017 року на заклик ЦК і міської ради профспілки 74 первинних організацій міста звернулися до Кабінету Міністрів України з вимогами:

Загальнопрофспілкові та галузеві вимоги Профспілки:

1. Встановлення в проекті Державного бюджету України на 2018 рік розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи та мінімальної заробітної плати не нижче фактичного розміру прожиткового мінімуму в цінах грудня 2017 року з урахуванням його коригування на оновлення наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг та прогнозного рівня інфляції.

2. Забезпечити збереження міжпосадових (міжкваліфікаційних) співвідношень в оплаті праці працівників бюджетної сфери, виходячи з зазначених розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та мінімальної заробітної плати, а також строків їх підвищення.

3. Забезпечити встановлення Кабінетом Міністрів України порядку реалізації законодавчої норми про щорічне збільшення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб та до трьох мінімальних заробітних плат.

4. Забезпечити в проекті Державного бюджету України на 2018 рік розподіл обсягів освітньої субвенції між місцевими бюджетами, виходячи з кількості ставок педагогічних працівників, визначеної на підставі фактичної наповнюваності класів з дотриманням вимог Державних стандартів початкової, базової і повної загальної середньої освіти та інших законодавчих актів.

 

6 грудня 2017 року у Києві напередодні розгляду Парламентом законопроекту про Державний бюджет України на 2018 рік відбулась профспілкова акція у формі інформаційних пікетувань органів державної влади з метою виконання вимог профспілок у проекті основного фінансового документу на наступний рік.

У ній взяли участь профспілкові активісти всеукраїнських профспілок, членських організацій ФПУ, Білоцерківської міської ради профспілки.

Завдяки активним діям профспілок з 1 січня 2018 року відбулось підвищення прожиткового мінімуму для працездатних осіб у розмірі 1762 грн., розміри посадових окладів та ставок заробітної плати працівників закладів та установ освіти визначаються, виходячи з розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС 1762 гривні, тобто підвищуються на 10,125% з відповідним їх заокругленням, а мінімальна заробітна плата склала 3723 грн.

Але виплати почали здійснюватися тільки після багатьох звернень від профспілок всіх рівнів до Уряду.

Маємо право стверджувати, що наші спільні дії, активність і участь в акціях протесту первинних ор­ганізацій стали одним з істот­них чинників у посиленні впливу профспілки на форму­вання освітнього бюджету 2018 року.

За ініціативою міської організації Профспілки 8 лютого 2018 року відбулось засідання робочої групи з питань реформування заробітної плати працівників закладів дошкільної освіти, було прийнято рішення звернутись до ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, Міністерства освіти і науки України, депутатів Верховної Ради щодо внесення змін та доповнень до Закону України «Про дошкільну освіту». Висвітити  реальний стан матеріального забезпечення педагогічних працівників дошкілля. Наче статус педагогічного працівника є, а відповідної заробітної плати немає.

За ініціативою міської ради Профспілки до громадського обговорення проектів Закону України «Про повну загальну середню освіту» долучалися первинні профспілкові організації.  Після обговорення проекту Закону пропозиції були надіслані до Міністра освіти і науки України Гриневич Лілії Михайлівни, Голови Комітету ВРУ з питань науки і освіти народного депутата України Співаковського Олександра Володимировича, народних депутатів України Мепарішвілі  Хвичі Нодаровича, Тимошенко Юлії Володимирівни, Івченко Вадима Євгеновича.

 

Дії міської організації Профспілки

Під час заходів до Дня соціальної справедливості президія міської організації Профспілки звернулась до депутата міської ради Петрика Юрія Федоровича з пропозицією ініціювати Звернення депутатів Білоцерківської міської ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства освіти і науки України та голови Київської обласної державної адміністрації про збільшення обсягів фінансування галузі освіти міста на 27 192 500 гривень. Звернення було прийнято на 47 сесії Білоцерківської міської ради.

Білоцерківська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України спрямувала лист до Міністерства освіти і науки України з приводу необхідності вжиття міністерством заходів для поліпшення стану фінансового забезпечення закладів і установ освіти, як безпосередньо підпорядкованих міністерству, так і тих, які фінансуються з місцевих бюджетів, дотримання трудових прав педагогічних працівників цих закладів, необхідністю підвищення рівня оплати праці педагогічних працівників закладів дошкільної, позашкільної освіти.

Питання стану фінансового забезпечення трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників закладів освіти в умовах запровадження Закону України «Про освіту» в 2018 році було розглянуто на засіданні президії міської ради Профспілки, де акцентувалась увага на тому, що держава взяла на себе обов’язок забезпечити заробітною платою педагогічних працівників і повинна його виконувати, це підтверджується ст. 1032 Бюджетного Кодексу України, де передбачено, що освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями для педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів. У місті виконано Постанову КМУ від 27.12.2017 № 1088 в частині кількості ставок педагогічних працівників, які визначені на підставі навчального навантаження, розрахункової наповнюваності класів та навчальних планів.

За рішенням президії були направлені Звернення Голові ЦК Профспілки Труханову Г.Ф., депутату Білоцерківської міської ради Петрику Ю.Ф., Міністру освіти і науки України Гриневич Л.М., міському голові Дикому Г.А., Голові КОДА Горгану О.Л., Директору департаменту освіти і науки КОДА Роговій В.Б., Голові Комітету ВРУ з питань науки і освіти, Народному депутату України Співаковському О.В., Народному депутату України Мепарішвілі Х.Н., Народному депутату України Івченко В.Є., Народному депутату України Тимошенко Ю.В., Народному депутату України Соболєву С.В., Народному депутату України Марченку О.О., Голові Комітету ВРУ з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення Капліну С.М.

Відповіді одержали від Ю.В. Тимошенко, Г.Ф. Труханова, Ю.Ф. Петрика, В.Є. Івченка, Марченко О.О., Міністерства освіти та Міністерства фінансів України. Відбулась телефонна розмова з головою комітету ВРУ Співаковським О.В. та народним депутатом Марченком О.О. Під час спілкування вони запевнили, що будуть сприяти вирішенню питання фінансування білоцерківських освітян.

21 квітня 2018 року за сприянням помічника народного депутата Плєшакова А.В. відбулась зустріч голови міської організації Профспілки Валентина Павловича Чепурченка з народним депутатом України Мепарішвілі Хвичею Надаровичем – членом бюджетного комітету ВРУ, під час якої обговорювалось питання про збільшення фінансування галузі освіти Білої Церкви. На той час не вистачало на заробітну плату педагогічних працівників 27 192 500 гривень. Хвича Надарович запевнив, що прикладе максимум зусиль для вирішення цього питання. Голова міської профспілки поінформував народного депутата про те, що кількість населення міста нараховує більше 230 тисяч мешканців - за чисельністю є 32 в Україні. У підпорядкуванні управління освіти Білоцерківської міської ради 29 закладів середньої освіти, 36 закладів дошкільної освіти, 6 позашкільних закладів.

25 квітня 2018 року на засіданні президії міської ради Профспілки обговорювалось питання про стан фінансового забезпечення трудових та соціально-економічних прав та інтересів працівників закладів освіти в умовах запровадження Закону України «Про освіту» у 2018 році.

Прийняті Кабінетом Міністрів України постанови від 22 січня 2018 року № 22 щодо підвищення на 10% посадових окладів та ставок заробітної плати педпрацівникам, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції, та      № 23 про збільшення до 30% граничного розміру надбавки за престижність педагогічної праці педагогічним працівникам з розмежуванням їх у часі залежно від педагогічних посад, типів закладів освіти, предметів навчального плану та запровадження нижньої межі надбавки в розмірі 5% призвели до зниження розміру надбавки, що викликало незадоволення у трудових колективах. Також існує ряд проблем щодо доплат до розміру мінімальної зарплати, виплат винагороди за сумлінну працю тощо.

В обговоренні першого питання взяли участь члени президії міської ради профспілки, які акцентували на тому, щоб домагатися виконання Соціальним партнером пункту 6.1.8 Галузевої угоди, при перегляді і введенні нових умов та оплати праці не допускати дискримінації в оплаті праці педагогічних працівників, які фінансуються з різних бюджетів, домагатися встановлення їм одночасного підвищення посадових окладів та фіксованих надбавок і доплат до них.

Президія міської ради Профспілки розраховує на вжиття Міністерством освіти і науки України заходів та дій, спрямованих на фінансове забезпечення галузі освіти в обсягах, що перевищують 7% ВВП; підвищення рівня оплати праці педагогічних працівників усіх установ та закладів освіти, а також тренерів-викладачів; скасування обмеження мінімального розміру надбавки «за престижність педагогічної праці» педагогічним працівникам з установленням її 30% фіксованої величини; удосконалення формули розподілу освітньої субвенції тощо.

 

Соціальне партнерство

Колективні договори і угоди всіх рівнів

   Колективні договори в установах освіти базуються на Генеральній, Галузевій і Регіональній угодах.

Працюючи на засадах соціального партнерства ми уникаємо створень конфліктів та соціального напруження в трудових колективах.

Пріоритетним напрямом ро­боти з вирішення цього питан­ня є колдоговірне регулюван­ня відносин між працівника­ми та роботодавцями.

7 грудня 2017 року відбулося підсумкове засідання Спільної комісії управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та Білоцерківської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України з підготовки Угоди про співпрацю та соціальне партнерство на 2018–2021 роки.

Під час обговорення умов Угоди зазначено важливість цих дій, відповідальність підписантів за її виконанням, дотримання соціальних гарантій для працівників закладів освіти міста. Зокрема, виплата надбавок за складність і напруженість у роботі, матеріальної допомоги та премій, організація спортивних, культурно-масових заходів.

Приведено у відповідність до Галузевої угоди між ЦК Профспілки та МОНУ список виробництв, професій і посад зі шкідливими умовами праці або ненормованим робочим днем, за що може надаватися щорічна додаткова відпустка, а також оновлено перелік робіт із важкими та шкідливими умовами, за виконання яких здійснюється оплата праці.

Виступаючі наголосили на необхідності подальшого розвитку соціального партнерства як між міською організацією Профспілки та управлінням освіти і науки, так і в первинних профспілкових організаціях та адміністраціях закладів освіти міста на засадах соціального партнерства.

Угода була схвалена присутніми одноголосно і підписана сторонами в особі начальника управління освіти і науки Петрика Ю.Ф. та голови міської організації Профспілки Чепурченка В.П.

Підписання Угоди вкотре підтвердило ефективність соціального діалогу та заклало підґрунтя для подальшої плідної співпраці стратегічних партнерів.

З метою  сприяння активізації колдоговірного процесу проводяться навчання з запрошенням провідних фахівців міста і області. Міською радою підготовлено на допомогу профспілковим комітетам макет колективного договору і методичні рекомендації для всіх типів освітніх закладів.

Депутатам всіх рівнів надавались пропозиції щодо удосконалення законодавчої бази з питань колективно-договірного регулювання трудових відносин та  розвитку соціального партнерства.

Питання правового захисту, повноти нарахування і своєча­сності виплати заробітної пла­ти, інших платежів - є незапе­речним пріоритетом у роботі міської ради Профспілки. Тому їх розглядають і аналізують на всіх засі­даннях міської ради та її президії.

За результатами перевірок міська рада відправила 19 звернень в органи управління освітою, місцевого самоврядування та депутатам всіх рівнів, розглянуто 27 усних і пи­сьмових звернень членів профспілки, всі вони вирішені на користь працюючих.

 

Навчання профактиву

Систематично проводиться навчання профспілкового активу всіх рівнів з питань контролю за дотриманням трудового законодавства  в установах і закладах освіти.

Спеціалісти Управління освіти і науки регулярно беруть участь у семінарах-навчаннях профспілкового активу, готують методичні розробки, роз'яснення, інформаційні матеріали з правових питань.  

Бібліотека міської ради Профспілки працівників освіти і науки налічує більш 300 найменувань юридичної літератури та довідників, плюс електронна бібліотека, юридична енциклопедія, сайт.

Але в умовах постійної зміни і поповнення нормативно-правової бази необхідно удосконалювати форми правового всеобучу. Для цього використовувати Інтернет, мультимедійні технології.

 

Охорона праці

Спільно з управлінням освіти і науки розроблено комплексні заходи профілактики побутового травматизму на 2018-2019 роки, які роздані всім первинним профспілковим організаціям.                  

З метою забезпечення громадського контролю за створенням безпечних умов праці і навчання, виконанням заходів, передбачених міською  програмою поліпшення безпеки, гігієни праці і виробничого середовища  вивчалась робота профспілкових організацій закладів освіти з розглядом результатів на колегії та Київською обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки України.  

Проблеми охорони праці успішно вирішуються там, де налагоджено партнерство керівництва закладу з профспілковими органами, а взаємовідносини обох сторін регулюються колективними договорами.

На виконання наказів управління  освіти і науки Білоцерківської міської ради в навчальних закладах налагоджено чітку систему управління охороною праці, безпекою життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу керівниками.

У низці закладів склалася чітка система управління безпечною організацією навчально-виховного процесу, дотримання вимог та виконання норма­тивних актів  з охорони праці, безпеки життєдіяльності. У планах  роботи закладів передбачено організацію роботи та контроль з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності. У порівнянні з минулими роками в закладах освіти поступово вдосконалюється система роботи з цих питань, організовується профілактична робота з попередження травматизму серед учасників навчально-виховного процесу, створюються комфортні умови для їх роботи та навчання.

Установлено що завдяки соціальному партнерству, спільній роботі управління освіти і науки, керівників установ і закладів освіти  з відповідними виборними профспілковими органами  в  місті сформувалася певна система адміністративно-громадського контрою з охорони праці, яка дає змогу створювати безпечні та здорові умови праці для освітян, виконувати вимоги Закону України  ”Про охорону праці” інші нормативно-правові акти з охорони праці.

Звичайно, технічні і матеріально-фінансові проблеми є важливим чинником погіршення стану справ в охороні праці: з причин, пов'язаних з і ними, травмується до 20 відсотків потерпілих, решта нещасних випадків пов'язана з причинами організаційного характеру. 

Для поліпшення стану охорони праці, приведення системи роботи до оптимальних умов необхідно:

  • адміністрації закладів підвищити управлінську компетентність в питаннях трудового законодавства, нормативноправового забезпечення організації роботи з охорони праці;
  • провести навчання і атестацію з електробезпеки посадових осіб відповідальних за обслуговування електрообладнання, електромереж закладу;
  • посилити контроль посадових осіб, відповідальних за організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників навчальновиховного процесу;
  • налагодити дієве, результативне партнерство адміністрації закладу з профспілковими органами на місцях.

Щороку у Всесвітній день охорони праці, 28 квітня, згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 в Україні відзначають День охорони праці.

Цього року девіз Всесвітнього дня охорони праці «Захищене і здорове покоління» збігається із завданнями й метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

Підбито підсумки громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в закладах освіти міста у 2017 році.

Спільним рішенням колегії Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та президії міської організації Профспілки переможцями міського етапу огляду-конкурсу визначено колективи:

  • І місце – Білоцерківська спеціалізована природничо-математична школа І-ІІІ ступенів № 16, директор А.М. Бабенко, голова первинної профорганізації В.Ф. Чистяк);
  • ІІ місце – Білоцерківська спеціальна школа № 19 (директор В.В. Іщук, голова первинної профорганізації О.В. Бусленко);
  • ІІІ місце – Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 (директор Н.В. Верес, голова первинної профорганізації О.В. Повстянко);
  • ІІІ місце – Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 20 (директор О.Д. Борисюк, голова первинної профорганізації Н.М. Куницька).

Прийнято рішення іншим закладам – учасникам конкурсу – оголосити подяку управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та міської організації Профспілки за участь у І етапі огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в закладах освіти міста.

За рішенням оглядової комісії Київської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України та департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації право представляти Київську область на ІІІ етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці надано Білоцерківській СПМШ І-ІІІ ступенів № 16.

 

Культурно-масова та спортивна робота  

Серед пріоритетів міської ради профспілки - також є сприян­ня розвитку спорту, туризму, самодіяльної художньої твор­чості педагогів.

З метою пропаганди фізичної культури і спорту, популяризації шашок-64, підвищення рівня гри, визначення найсильніших гравців в залік Спартакіади управлінням освіти та науки Білоцерківської міської ради і міською організацією Профспілки працівників освіти і науки України 26 березня 2018 року на базі шахового клубу проведено змагання з шашок серед працівників закладів освіти міста.

28 березня 2018 року на спортивній базі ДЮСШ № 1 відбулись командні змагання працівників освіти міста з настільного тенісу та кульової стрільби в залік Спартакіади. В них взяли участь 58 команд.

З настільного тенісу команди вибороли:

перше місце - ДЮСШ № 1 в складі – Антоніна Трофімова і Олександр Лісовський;

друге місце посіла команда БЗШ № 17 в складі – Леонід Бевз і Марина Волошина;

трете місце у команди – БЗШ № 11 в складі – Олександр Фомін і Віталій Орлов.

З кульової стрільби місця розподілились таким чином:

перше місце – БЗШ І-ІІІ ступенів № 17 в складі - Валентин Пилипенко та Віра Величко;

друге місце – БНВО «Звитяга» в складі - Юрій Євтушенко і Тетяна Ситник;

   третє місце – БСШ І-ІІІ ступенів № 1 в складі – Ірина Герасименко і Олександр Ропало.

5 травня 2018 року на спортивній базі БЗШ І-ІІІ ступенів № 20 м. Біла Церква відбувся ІІ етап зональних змагань з футзалу серед збірних команд працівників освіти Київської області.

 

Станом на 10 жовтня 2018 року міською організацією Профспілки виплачено:

- профспілкової виплати (допомоги на лікування) – 308 тисяч гривень

- на нагородження ювілярів – 270 тисячі гривень

- допомоги на поховання - 131 тисяч гривень

- огляди-конкурси, культурно-масова та спортивно-масова робота – 22 тисячі 500 гривень

 

У звітному періоді міська рада профспілки та її президія особливого значення надавали зміцненню організаційної єд­ності, залученню якомога бі­льшої кількості членів профс­пілки до активних дій, проб­лемі свідомого вибору освітян на користь членства в проф­спілці. Значну увагу приділено інфо­рмуванню членів профспілки про роботу виборних профор­ганів через сайт міської організації Профспілки та електронну пошту.  

Позитивним результатом своєї роботи вважаємо те, що міська профспілкова органі­зація згуртувала працівників освіти на захист своїх прав, стала міцною і надійною лан­кою в профспілковому русі ос­вітян України. За звітний пе­ріод кіль­кість членів профспілки зрос­ла на 76 осіб. Сьогодні міська профорганіза­ція об'єднує 74 первинних, на обліку в яких 3916 членів профспілки.

 

Білоцерківська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України послідовно наполягає на підвищенні рівня оплати праці освітян. У презентованому Урядом проекті Державного бюджету відсутнє істотне підвищення оплати праці. Усі принципові пропозиції профспілок щодо розмірів заробітної плати та основних соціальних гарантій влада вчасно не враховує.

За даними управління освіти і науки Білоцерківської міської ради для забезпечення виплати у повному обсязі заробітної плати працівникам закладів загальної середньої освіти у вересні-грудні 2018 року необхідно додатково 13 млн. грн. Така ситуація виникла внаслідок недостатнього фінансування освітньої субвенції з Державного бюджету місцевому бюджету.

Недостатнє фінансування освітньої субвенції для м. Білої Церкви призводить до зменшення розміру надбавок за престижність педагогічної праці, за складність і напруженість у роботі, грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання посадових обов’язків тощо.

Зменшення заробітної плати відбувається при постійному зростанні тарифів на проїзд у громадському транспорті, житлово-комунальні послуги, підвищенні цін на продукти харчування та споживчі товари, девальвації національної грошової одиниці та зниженні рівня життя.

Переконані, що вирішення питань економії бюджетних коштів за рахунок освітян є неприпустимим.

9 жовтня 2018 року в первинних профспілкових організаціях відбулись профспілкові збори з єдиним порядком денним «Про підтримку вимог Галузевої Профспілки» та участь у Всеукраїнській акції протесту 17 жовтня 2018 року.

Я переконаний, що освітяни Білої Церкви  17.10.2018 року підтримають мирну громадську акцію протесту біля Кабінету Міністрів України з ВИМОГАМИ:

  • збільшити обсяг освітньої субвенції для м. Білої Церкви в розмірі 13 млн. грн. для виплати заробітної плати працівникам закладів освіти в повному розмірі;
  • внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року        № 1088 «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами», зокрема щодо врахування поділу класів на групи при розрахунку освітньої субвенції;
  • передбачити у проекті Державного бюджету України на 2019 р. кошти на виконання вимог ст. 61 Закону України «Про освіту» щодо встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії в розмірі не менше 3 мінімальних заробітних плат;
  • забезпечити підвищення на 10% розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної освіти та інших закладів і установ освіти  з 1 вересня 2018 року;
  • забезпечити виключення з розміру мінімальної заробітної плати доплат, надбавок, премій, винагород та інших виплат;

 

У разі ігнорування справедливих вимог освітян

вважаємо за доцільне:

1.    Продовжувати активні протестні дії.

2.    Системно висвітлювати події в ЗМІ та соціальних мережах.

3.     Підписати меморандум про співпрацю з усіма фракціями Верховної Ради України.

 

Дякую за оперативність в проведенні заходів та надання інформації щодо профспілкових зборів в підтримку вимог та акції протесту закладам дошкільної освіти № 1, 4, 5, 7, 13, 15, 18, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 30, 32; школам № 1, 4, 5, 6, 13, 17, 19, 22, БНВО "Звитяга. 

 

Міська організація Профспілки працівників освіти і науки України і надалі буде проводити роботу з питань соціального захисту працівників галузі Білої Церкви, що є пріоритетом профспілкової діяльності.

 

Звичайно, ми знаємо, що в нас ще є багато роботи і є чого прагнути.

Успіх можливий ли­ше в  згуртованій спільній бо­ротьбі.

 

Переглядів: 414 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz