Четвер, 18.04.2024, 21:04

Головна » 2013 » Вересень » 9 » Затверджено план реалізації стратегії розвитку освіти
Затверджено план реалізації стратегії розвитку освіти

Кабінет Міністрів прийняв розпорядження "Про затвердження плану заходів щодо реалізації Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року". Про це повідомляє інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.
     "На думку експертів, реалізація плану дозволить забезпечити підвищення якості вітчизняної освіти, його інноваційний розвиток відповідно до світових стандартів. Це, у свою чергу, посприяє істотному зростанню інтелектуального, культурного, духовно-морального потенціалу суспільства та особистості", - йдеться у повідомленні.
     Зокрема, Міністерству освіти і науки доручено розробити та подати на розгляд низку законопроектів у сфері освіти, забезпечити виконання навчальних програм середніх шкіл, затвердити Концепцію профільного навчання в старшій школі.

Урядові аналітики зазначають, що Національна стратегія розвитку освіти в Україні створена на основі аналізу сучасного стану її розвитку та з урахуванням міжнародного досвіду. Вона визначає цілі, стратегічні напрями та основні завдання, на виконання яких у найближчі роки повинна бути спрямована реалізація державної політики в цій галузі.
     Розробка цієї Стратегії зумовлена необхідністю кардинальних змін, спрямованих на підвищення якості та конкурентоспроможності українських випускників у нових економічних і соціокультурних умовах, прискорення інтеграції України у міжнародний простір.
     Крім того, на думку експертів, Стратегія чітко конкретизує основні шляхи реалізації концептуальних ідей і поглядів на розвиток навчального процесу в Україні.
     На сьогодні масштабний пакет заходів базується і може бути успішно реалізований лише за умови серйозного реформування освітньої сфери, її удосконалення та відповідності потребам українського суспільства на тривалу перспективу, зазначають експерти.
     "В якості орієнтира для українського середньої та вищої освіти розглянуто кращі приклади реформування в ЄС, які планується адаптувати для України. Наприклад, у німецькій системі освіти існує традиційний поділ на початковий, середній і вищий освітні щаблі. Шкільний рівень є загальним і безкоштовним, незважаючи на це, крім державних освітніх установ, у країні діє велика кількість приватних шкіл та університетів", - йдеться в урядовому повідомлені.

За матеріалами Освіта.ua
Переглядів: 588 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |