БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 19.04.2024, 03:28
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2014 » Березень » 14 » Зустріч солідарності з керівництвом Інтернаціоналу Освіти
Зустріч солідарності з керівництвом Інтернаціоналу Освіти
14:15

13 березня 2014 року з візитом солідарності до Києва прибула делегація керівництва Інтернаціоналу Освіти, лідери найбільших освітянських профспілок США, Великобританії, Польщі, Болгарії. 

Місія екстреного візиту – зустріч з представниками Профспілки працівників освіти і науки України з метою обговорення актуальних питань подальшої діяльності профспілки освітян в умовах зміни політичного устрою.

Інтернаціонал освіти представляли: Фред Ван Левен – Генеральний секретар Інтернаціоналу освіти, Мартін Рьомер – Європейський директор Європейського комітету профспілок освіти, Ренді Вайнгартен – Голова Американської Федерації Профспілок, Патрік Роуч – заступник голови Профспілки вчителів Великобританії, Кунка Даміанова – Голова Постійного Комітету з питань рівності ЄКПО, голова Профспілки вчителів Болгарії, Славомир Броняж – Голова Польської профспілки вчителів, Мішель Рінгетт – радник голови Американської Федерації Профспілок зі стратегічних ініціатив. 

Учасники міжнародної делегації висловили слова солідарності та готовність підтримати Профспілку працівників освіти і науки України у подальшій активній роботі щодо захисту прав та гарантій своїх членів. 

Голова Профспілки Георгій Труханов у свою чергу подякував партнерам з США та Європи та висловив сподівання на спільне вирішення практичних питань ефективної роботи Профспілки. «Освіта – стабілізатор суспільства. А ефективна робота освітян – це запорука успішного розвитку держави», – наголосив Георгій Труханов. 

Під час візиту заплановано ряд зустрічей. Так, одна з них відбулася у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (голова профкому – Володимир Цвих). 

З вітальним словом виступив ректор ВНЗ Леонід Губерський. Очільник університету розповів про співпрацю Київського вузівського центру та Спілки ректорів з Профспілкою у питаннях розвитку вищої школи, отримання студентами якісної освіти у навчальних закладах країни. 

Леонід Губерський привітав нового Голову Федерації профспілок України Григорія Осового, який долучився до розмови з лідерами освітянських профспілок США та Європи. 

У своєму слові Григорій Осовий наголосив, що діалог профспілок із владою має бути посилений, особливо в умовах реформування країни. А також окреслив стратегію модернізації ФПУ після консультацій та широких дискусій із суспільством. При цьому головною функцією ФПУ було і повинно залишається захист трудових і соціально-економічних прав та інтересів працівників. Щодо Будинку спілок – символу Євромайдану – було сказано про заснування Фонду відродження будинку та порозуміння щодо питання із теперішньою владою. 

У зустрічі з керівництвом Інтернаціоналу Освіти взяла участь заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун

У спілкуванні замміністра наголосила, що Міністерство зі свого боку зробить усе можливе, щоб вчителі, викладачі й студенти не постраждали в сучасних складних економічних та політичних умовах. Адже освіта в Україні – це та сфера, на яку можна опиратися при слабкій економіці та нестабільних політичних умовах. Також Інна Совсун додала, при вирішення освітніх питань важливими й необхідними будуть консультації з профспілками.

Міжнародні партнери цікавилася формами взаємодії Профспілки з новим Урядом країни. 

Голова Профспілки Георгій Труханов насамкінець зустрічі наголосив, що незважаючи на обставини, організація працює, і прагне продовжувати конструктивний соціальний діалог з Урядом задля ефективної праці освітян та належної уваги до них з боку держави. 

Генеральний секретар Інтернаціоналу Освіти Фред Ван Левен зазначив, що Інтернаціонал солідарний з освітянами України та намагатиметься підтримати Профспілку не лише на європейському, а й світовому рівні, а також надати допомогу з метою врегулювання ситуації та стабілізації освітянського профспілкового руху.

 

За матеріалами Міжнародного відділу ЦК Профспілки
Прес-служб
и
Профспілки працівників освіти і науки України






 

Переглядів: 387 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz