БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 29.03.2024, 12:56
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2016 » Липень » 6 » Акція протесту профспілок України: Європейським цінам – європейську зарплату!
Акція протесту профспілок України: Європейським цінам – європейську зарплату!
14:57

   Десятки тисяч представників різних професій, профспілкових організацій, громадян зібралися 6 липня 2016 року у Києві на Всеукраїнський марш протесту та мітинги біля Уряду і Верховної Ради України у зв’язку із шоковим підвищенням ціни на газ і комунальні тарифи.

   У акції взяли участь члени від всеукраїнських профспілок, які представляють трудові колективи з усієї України, серед них – майже сім тисяч освітян.

   Учасники маршу двома колонами мирною ходою пройшли від парку ім. Т.Г. Шевченка і парку Слави до Кабінету міністрів України та Верховної Ради України.

Масова акція протесту відбувалася на заклик та вимогу членів профспілок, всіх людей праці та згідно з рішенням, прийнятим 23 червня на засіданні Ради Федерації профспілок України.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий наголосив на тому, що у ситуації, яка слалася в країні, мова йде не тільки про зниження цін та тарифів, але, в першу чергу, про підвищення рівня зарплат та соціальних стандартів. Як варіант пом’якшення цінового удару через зростання доходів населення, зокрема, підвищення мінімальної зарплати, пенсії та приведення їх у відповідальність до закону про прожитковий мінімум – тобто потрібно вдвічі підвищити мінімальні соціальні стандарти, щоб не допустити зниження життєвого рівня.

Профспілки пропонують інший, комбінований варіант вирішення цього питання – часткове підвищення зарплати і одночасне зменшення ціни на газ.

Головне гасло під яким пройшов марш – «ЄВРОПЕЙСЬКИМ ЦІНАМ – ЄВРОПЕЙСЬКУ ЗАРПЛАТУ!».

Вимоги учасників профспілкового маршу:

·Від Уряду

·Встановити

·Від власників підприємств

·Від народних депутатів

Переговорна група на чолі з Головою ФПУ Григорієм Осовим вирушила на зустріч з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом.

Учасники Всеукраїнського маршу протесту затвердили текст Резолюції та вручили її представникам Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

 

 За матеріалами прес-служби Профспілки працівників освіти і науки України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 459 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz