БЦ Профспілка освіти
Четвер, 28.03.2024, 11:30
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 233
Головна » 2015 » Вересень » 18 » Григорій Осовий: Профспілки вимагають від Уряду проведення дієвого соціального діалогу на всіх рівнях
Григорій Осовий: Профспілки вимагають від Уряду проведення дієвого соціального діалогу на всіх рівнях
15:20

На розширеному засіданні Консультативної ради при Голові ФПУ, в якому взяли участь керівники членських організацій ФПУ, присутні піддали гострій критиці стан соціального діалогу з Урядом, його неефективність через відсторонення профспілок від участі у проектній роботі, ігнорування профспілкових пропозицій при розробці соціально нормативно-правових актів.

Нажаль, сьогодні на прийняття урядових рішень в більшій мір впливають такі центри як МВФ, Рада реформ при Президентові України, європейські інституції в рамках реалізації угоди про асоціацію, а не інтереси простих громадян, які знаходяться на межі виживання, і за які борються профспілки.

Про це красномовно свідчать такі приклади: не було дискусії щодо проекту Держбюджету України, навіть на засіданні Уряду; профспілки і роботодавці не були запрошені на розширене засідання КМУ за участю парламентарів і Президента України незважаючи на те, що згідно з регламентом вони зобов’язані брати участь у таких заходах, коли розглядаються питання підвищення соціальних стандартів.

У результаті проведення деструктивної політики Уряду профспілки і роботодавці як сторони соціального діалогу виявилися на узбіччі обговорення і прийняття рішень у сфері економічної і соціальної політики. Такий незадовільний стан справ уже привернув увагу Міжнародної організації праці, яка відреагувала на Звернення профспілок, і направила на початку вересня ц.р. до м.Києва мультидисциплінарну місію. Члени місії провели офіційні зустрічі з кожною із сторін соціального діалогу. За їх звітом буде підготовлено для України план технічної допомоги щодо забезпечення ефективного соціального діалогу в сфері зайнятості, політики оплати праці, соціального забезпечення.

Як зазначив Голова СПО Григорій Осовий, «Профспілки наполягають на зустрічі з місією МВФ, яка буде працювати найближчим часом в Україні, щоб донести позицію і стурбованість трудящих, і вимагають від урядової сторони проведення дієвого соціального діалогу на всіх рівнях згідно чинного законодавства».  

  

.                                                                                   За матеріалами прес-центру ФПУ

Переглядів: 340 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz