БЦ Профспілка освіти
Середа, 08.05.2024, 18:22
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Ваше ставлення до пенсійної реформи?
Всього відповідей: 196
Головна » 2010 » Жовтень » 29 » Консультативна зустріч у Мінпраці
Консультативна зустріч у Мінпраці
11:57
     На виконання доручення Віце-прем'єр-міністра України з питань економіки С.Л. Тігіпка 28 жовтня у Міністерстві праці та соціальної політики України під головуванням Міністра Надраги В.І. відбулася консультативна зустріч з питання оплати праці працівників бюджетної сфери.
     У нараді взяли участь заступник Міністерства фінансів України - Рибак С.О., заступник Міністра праці та соціальної політики України – Матвійчук В.М., заступник Голови ФПУ С.М. Кондрюк, голова профспілки працівників охорони здоров’я України Коваль В.М., голова профспілки працівників соціальної сфери Тьоткін В.І., заступник голови профспілки працівників освіти і науки Труханов Г.Ф., відповідальні фахівці профспілки працівників культури, державних установ.
     Під час роботи розглядалося питання щодо встановлення тарифної ставки працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на рівні мінімальної заробітної плати. Адже розрив між тарифом першого розряду ЄТС і розміром мінімальної заробітної плати, зараз становить 35%.
     Наголошувалося на тому, що для вирішення порушених питань потрібно проведення системних економічних реформ.
     У своєму виступі заступник Голови ФПУ С.М. Кондрюк підкреслив: «Профспілки за проведення реформ, але потрібно чітко бачити яким буде кінцевий результат цих реформ, реформування не має відбуватися виключно за рахунок людей».
     Також у виступі представника від профспілок було зазначено, що ФПУ буде й у подальшому послідовно обстоювати підвищення рівня зарплат і не лише у бюджетній сфері.
     С.М. Кондрюк зазначив, що значущим джерелом наповнення Державного бюджету є виведення економіки з тіні, а також висловив застереження щодо того, що проект нового Податкового кодексу передбачає встановити низку суттєвих пільг для бізнесу, що зменшить розмір бюджетних надходжень. Профспілки мають чітку позицію, що можливі преференції для бізнесу не повинні відбуватися за рахунок зменшення зарплат працівників.
     У підсумку роботи від сторони Уряду і профспілок було висловлено низку пропозицій щодо поліпшення ситуації з оплати праці працівників бюджетної сфери. Ці пропозиції будуть ретельно вивчені для обговорення – 1 листопада під час чергової зустрічі в Міністерстві фінансів.
 
Департамент апарату ФПУ з питань економічного захисту
Переглядів: 572 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz