Субота, 20.04.2024, 07:52

Головна » 2010 » Травень » 7 » РЕЗОЛЮЦІЯ учасників мітингу з нагоди Міжнародного дня солідарності трудящих – 1 Травня
Першотравень був і залишається святом глибокої шани до людини праці, днем солідарної боротьби профспілок, партій, громадських організацій за гідне життя трудящих.
Нова влада зробила перші кроки, які вселяють надію на швидше подолання кризових явищ у соціально-економічній сфері.
Змушені констатувати, що минула влада, яка п’ять років руйнувала економіку держави і вже відійшла в історію, довела Україну до критичного стану.
Ми добре розуміємо, якими дістались новій владі економіка, фінанси, соціальна сфера.
Ми вітаємо перші кроки Президента України Віктора Януковича, Верховної Ради і Кабінету Міністрів України з подолання кризових явищ у всіх сферах життєдіяльності.
Ми готові до конструктивного соціального діалогу і підтримки всіх починань, спрямованих на благо громадян держави.
Водночас ми очікуємо безумовного виконання владою взятих на себе зобов’язань, зокрема тих, на яких наполягають Федерація профспілок України та Блок лівих і лівоцентристських сил. Сьогодні, на жаль, в Україні масовим явищем є безробіття. Постійне підвищення цін і тарифів не компенсується адекватним зростанням заробітної плати, пенсій, стипендій, соціальних виплат.
Пенсійна система не забезпечує дотримання мінімальних міжнародних стандартів щодо заміщення пенсією втраченого заробітку і належного життєвого рівня пенсіонерів.
Підприємства основних галузей промисловості, будівництва позбавлені можливості розгорнути повноцінну роботу через нестачу обігових коштів та замовлень на продукцію.

ВИМАГАЄМО:
- відродження та ефективної роботи підприємств, відновлення і створення нових робочих місць;
- реформування економіки, перехід від сировинної спрямованості до інноваційно-інвестиційної моделі;
- реформування оплати праці, забезпечення гідного рівня зарплати, пенсій та стипендій, справедливого перерозподілу результатів суспільної праці;
- ефективної роботи всіх гілок влади, поважного ставлення до людини праці, ветеранів, простих громадян України;
- сприяння формуванню громадянського суспільства, залучення профспілок і політичних партій до підготовки, прийняття і реалізації загальнодержавних і регіональних соціально-економічних завдань.

Учасники мітингу висловлюються за зміцнення дружніх, братніх зв’язків з народами Росії, Білорусії, Казахстану та інших країн заради миру і прогресу.
Напередодні 65-річчя Великої Перемоги ми ще раз висловлюємо свою безмірну вдячність усім, хто відстояв свободу і незалежність нашої держави, ідеали демократії.
В Україні ніколи не буде місця екстремізму та фашизму.
Разом збудуємо могутню, заможну і квітучу Україну!

Схвалено на мітингу солідарності Федерації профспілок України і Блоку лівих і лівоцентристських сил

Переглядів: 473 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
11.05.2010
1. Андрій [Матеріал]
Ви вітаєте дії Януковича, а вчителі ще жодного разу за цього проффесіонала вчасно не отримали зарплату. Вітайте далі. Купіть ще прапорів.

«  Травень 2010  »