БЦ Профспілка освіти
П`ятниця, 26.04.2024, 01:58
Вітаю Вас Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 234
Головна » 2015 » Грудень » 3 » Триденний візит делегації освітян Попаснянського району до Білої Церкви
Триденний візит делегації освітян Попаснянського району до Білої Церкви
14:16

«Україна – єдина країна» - засвідчив дружній візит делегації освітян Попаснянського району Луганської області.

24-26 листопада 2015 року управлінці, методисти, керівники навчальних закладів найбільшого з районів Луганщини в рамках реалізації положень меморандуму про парт­нерство та спів­працю, укладеного між управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради та відділом освіти Попас­ня­н­сь­кої ра­йонної дер­жавної адміністрації, відвідали низку навчальних закладів Білої Церкви.

Перший день візиту запам’ятався гостям міста над Россю знайомством із досвідом роботи з обдарованою молоддю Білоцерківського навчально-виховного об’єднання «Ліцей-Мала академія наук». Педагоги переглянули виставки робіт з образотворчого мистецтва ліцеїстів та виставу за творчістю І.Буніна гуртка «Акторська майстерність».

Другий день був не менш насиченим і сповненим яскравих  вражень. 25 листопада стало днем історії гімназійної освіти Білої Церкви. Перед освітянами Попаснянського району гостинно відчинили двері Білоцерківська гімназія №2 і Білоцерківське навчально-виховне об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія-школа І ступеня».

Гості були вражені безпосереднім спілкуванням з вихованцями другої гімназії, відвідали музей закладу, оранжерею, познайомилися з досвідом науково-методичної роботи в гімназії, методичний кабінет якої є переможцем міського конкурсу-огляду. Учнівська спільнота гімназії спеціально до візиту провела благодійну акцію і зібрала кошти для придбання спортивного обладнання для шкіл і садочків Попаснянського району.

Члени делегації, більша частина яких, як виявилося, за фахом учителі історії, були вражені рідкісними матеріалами й майстерністю юних екскурсоводів музею гімназійної освіти Першої Білоцерківської гімназії. Також педагоги відзначили цікавий досвід роботи закладу з реалізації проекту «Інтелект України» та дистанційного навчання.

Також члени делегації відвідали дошкільні заклади міста: ДНЗ № 28, 31- у яких познайомилися з досвідом роботи щодо організації спеціальних і логопедичних груп, методикою М.Монтессорі тощо. Цікавим і пізнавальним стало спілкування щодо діяльності міської психолого-медико-педагогічної комісії. Зацікавив і викликав схвальні відгуки досвід Білоцерківської спеціальної школи № 19, зокрема щодо роботи з дітьми-аутистами.

Завершився другий день роботи делегації у гостинній світлиці ЦТДЮ «Соняшник», де у колі дружнього спілкування для дітей Луганщини було передано подарунки від батьків і учнів міста – сітки і ракетки для тенісу, футбольні й баскетбольні м’ячі тощо на суму 8 тисяч гривень.

Останній день пройшов у не менш активному і творчому ключі. Знайомство з досвідом роботи Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №12 щодо впровадження інформаційних технологій викликало глибокий інтерес і щире захоплення. Гості міста відвідали музеї закладу, присвячені Другій світовій війні, воєнній кампанії в Афганістані та сучасним подіям на сході України. Цікавим і сповненим яскравих емоцій став для членів делегації урок у початковій школі, у ході якого педагогам продемонстрували досвід роботи з мультимедійною дошкою.

Корисним і мотивованим став для гостей із Попасної досвід інклюзивної освіти Білоцерківської загальноосвітньої школи № 20, адже вивчення практики роботи з дітьми з особливими освітніми потребами було одним із ключових питань візиту делегації.

Робоча програма зустрічі завершилася в Білоцерківській спеціалізованій природничо-математичній школі І-ІІІ ступенів №16 ім. М.О.Кириленка. Гості познайомилися з сучасною матеріально-технічною базою закладу, досвідом роботи реалізації природничо-математичної освіти. На завершення зустрічі діти школи запросили освітян Попасної на концерт. Віртуозна гра юних гітаристів і сопілкарів, вокальні й танцювальні номери зворушили щирістю й безпосередністю виконання.

Заключним акордом візиту стала оглядова екскурсія містом, у ході якої гості познайомилися з історичними й пам’ятними місцями Білої Церкви.

Підбиваючи підсумки роботи, освітяни висловили одностайні думки про необхідність такого партнерства між регіонами, адже спільні заходи не лише об’єднують, а й сприяють генерації нових ідей і проектів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 360 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Календар новин
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика
БЦ Профспілка освіти © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz